Tokyo Design Studio.

New Balances egna Tokyo Design Studio skapades eftersom att den amerikanska varumärket haft en lång popularitet i Japan där skorna har en stor inflytelse i befolkningens stil. På så sätt så fokuserar NB på att marknadsföra och driva deras innovativa mönster in i framtiden samtidigt som man arbetar med de traditionella japanska hantverk och kvalitet. I det här samarbetet får man se en helt ny silhuett som kallas RC-1.

Skorna kommer i två futuristiska färgställningar, man ser dessa sneakers både i en cool grå och en rökig svart silhuett som kommer med vita respektive blå accenter samt så har skorna en modern maskbas, medan accenterna kommer fram via premium tonade mockaöverlagringar. Den tvådelade Abzorb mellansulan och klassiska plast hälkappan visar en hybrid look, vilket skapar en design som har rötter från New Balance arkivet men som samtidigt håller en vidgande vy framåt i framtiden.

Skorna lanseras idag, den 6 oktober. Så ta en sneak peak på den dynamiska duoen här på Sneakrpeak eller gå över till de svensk återförsäljarna Sneakersnstuff för att få tag i ditt par redan nu.