Peak Performance X-Series.

Peak Performance uppdaterar sin klassiska dunplagg och har artisterna samt influensern Jireel, Fricky och Nina Sandbech som ansiktena för kollektionen.

För 26 år sedan hade Peak Performance en dunjacka som hette Novia Scotia. Som var mer som en kort vattentät parka med fyra fickor fram och hade en stor päls huva.

I år grävde Peak Performance i sitt arkiv och återskapade den klassiska jackan Novia Scotia och döpte om den till X2, en likvärdig ytterplagg men mer anpassad efter dagens behov och dessutom mer modern. Jackan är en innovation med en blandning av både det tekniska och estetiska.

Det kommer totalt att finnas fyra jackor från kollektionen som förnyats. Bland annat en bomberjacka, X3, som kommer med hängslen och en löstagbar huva.

“Vi har 30 års erfarenhet när det kommer till active lifestyle vilket är unikt och har varit grunden för skapandet av X-jackorna. Vi har gått igenom våra arkiv men vi har också jobbat med samma innovationer som vi använder för våra mer tekniska produkter”  säger Andreas Eklöf som är en designer och ansvarig för projektet.

Det kommer även att finnas en jacka för damer, Höst/Vinter 18 jackan Stella, som är en dramatisk silhuett. De generösa och varma schargongerna ger skydd och komfort och kommer att finnas i två färgställningar, en svart och en baby rosa.

Jackorna släpps i butik och på Peak performance i början av oktober. Priset på jackorna kommer att ligga mellan 6000 till 10000 SEK.

 

PHOTOS: Peak Performance