NikeCraft.

Det hade spekulerats en hel del om hur Mars Yard modellen skulle se ut, och äntligen har vi nu officiella bilder på Nike och Tom Sachs ikoniska samarbete som förra året gjort succé. Under premiären av sin film, Paradox Bullets i London, visade konstnären sitt senaste projekt med Nike.

Tom Sachs säger såhär; “NikeCraft är ett adjektiv som betyder en kombination av saker som bara Nike kan producera och saker som endast Sachs kan producera. Det är femtiofemtio. Det är en estetisk öppenhet.”

Den senaste projekten, Mars Yard “Overshoe” som då är en uppgradering av fjolårets 2.0, kommer i en blå och vit färgställning och innehåller en vattentät Dyneema®, en super stark fiber som ofta används i båt rep och i segel. Skorna har en diversifierad funktion som innebär att när du bär silhuetten hela vägen upp så håller skorna dig varm. Skorna har dessutom magnetiska spännen som även kan rullas ner om man befinner sig inomhus så att fötterna kan andas om det blir isolerat.

“Som en konstnär, det bästa Nike har gett mig är möjligheten att expandera min kreativa process och tänka att det här är inga hinder, det här är andra sätt att tänka på.” säger Tom Sachs

I kombination med premiären i London av konstnären Tom Sachs senaste film “Paradox Bullets kommer en väldigt begränsad lansering av Nike Mars Yard “Overshoe” exklusivt den 11 oktober på Dover Street Market i London. Det kommer även att vara en in-store raffle. Det har ännu inte meddelats om ett globalt lanserings datum men håll er uppdaterade här på Sneakrpeak eller via vårt Instagram för senaste nytt!

Se videon nedan för när en närmre titt på den nya silhuetten.

View this post on Instagram

Mars Yard Overshoe.

A post shared by Tom Sachs (@tomsachs) on