John Elliot och Nike gör det igen.

Nike Air Force 1 lanserades 1982 och är en av Nike’s mest berömda silhuett. När de släpptes för första gången var Air Force 1 den första basketskon med gassula. Sedan dess har det tillverkats i fler varianter och färger än någon annan sneaker. Samtidigt förblir den en tidlös klassiker.

I år har John Elliot och Nike tillsammans samarbetat fram den nya omvandlade Nike Air Force 1 som det har snackats mycket om, silhuetten gjorde sitt första framträdande på HYPEFEST.

John Elliotts uppgång har varit snabb efter att ha byggt ett märke som drog anhängare direkt. Designern lanserade sin etikett John Elliott + Co. som såg ut att utöka sina erbjudanden. År 2016 tog han sin etikett till nya höjder när han fortsatte sin estetik med en konstant ström av utgåvor. Dessutom samarbetade hans varumärke med stora namn, inklusive japanska läderspecialisten Black Means och Nike, på ett mycket förväntat LeBron-samarbete. 2016 var definitivt ett stort år för designern, eftersom han fortsatte att gå vidare än den stil som många kraftigt placerat på honom. Vilket visar tillväxt och modernhet i hans kreativitet och mönster.

Iterationen kommer i en enkel hel vit färgställning som belyser detaljerna. Andra särdrag i silhuetten inkluderar en dubblerad plös, en bortklippt Swoosh logga med gruset läder som sitter under den upphöjda släta överdelen.

Ta en närmare titt på sneaker i galleriet ovan. Skorna släpps lördagen den 13:e oktober via Nike.com och och utvalda återförsäljare.