Exklusiv intervju med Bukowskis om Louis Vuitton och Supreme.

I fjol släpptes den mest eftertraktade kollektionen från samarbetet Louis Vuitton x Supreme.

Nu är Bukowskis återigen aktuella med en ny temaauktion med flera av dessa exklusiva produkter.

Louis Vuitton och Supreme var förmodligen den största och det mest betydelsefulla samarbetet inom streetwear kategorin, om inte historian. När kollektionen först lanserades den 30:e juni 2017 var det inte minst överraskande när kalabalik och kaos bröt sig loss under lanserings dagen. Det var miltals långa köer som gjorde att några av de planerade popup-butikerna fick avbryta och där sälj priserna blev skyhöga.

Bland plaggen och accessoarerna som släpptes förra året fanns bland annat basebolljackor, parkor, denim ytterkläder, baseballtröjor, pyjamas, hoodies, crewnecks, t-shirts, jeans och en rad tillbehör. Det som kommer att auktioneras ut online i slutet av denna månad hos Nordens ledande auktionhus Bukowskis, är en ryggsäck, en basebollskinnjacka, en crewneck, en t-shirt, ett par skor och en kamouflagekeps.

I Stockholm hade vi på Sneakrpeak chansen att sitta ner med Bukowskis Marcus Nilsson, Ansvarig Specialist Fashion. Vi diskuterade varumärket Louis Vuitton x Supremes senaste klädkollektion och den framtida riktningen de vill ta. Bläddra ner för att läsa hela intervjun.

Hur kommer det sig att ni väljer att ta in ett skateboardvarumärke som Supreme i budgivningen?

Vi märker att Supreme har fått enorm respons efter samarbetet med Louis Vuitton och det är idag ett globalt välkänt varumärke. Inte minst sagt inom skate- och streetwear världen.

Hur ser hypen kring samarbetet mellan Supreme och Louis Vuitton i år jämfört med förra året?

Efterfrågan är väldigt stor i och med att man trodde att hypen skulle lägga sig, men det är som sagt väldigt efterfrågat. Och när vi fick nyheten så var det inte så mycket snack om det i Sverige. Sedan väckte vi intresset och då var pressen involverade och skrev mycket om vår auktion trots att det bara var tre eller fyra föremål som vi hade av det unika samarbetet. Vi tycker att det är väldigt spännande.

Har detta lett till att ni har dragit in en yngre publik än tidigare auktioner. I sådana fall vad skiljer de sig åt ifrån era befintliga kunder?

Absolut, allt med trender som denna gör att vi drar in en yngre publik till det sedan är det är inte lika dyra föremål som vi vanligtvis auktionerar och det intresserar en ung målgrupp.

 

Vad skilljer de sig åt, den unga publiken mellan det äldre?

Jag skulle säga att det är mer vanligt att handla online jämfört med de äldre. Dock är den äldre målgruppen mer trogen.

 Bortsett från er Supreme auktion, har ni tidigare haft streetwear plagg auktionerade?

Nej, det är första gången vi har haft det. Det är en ny värld för oss. Det kommer ständigt nya saker, men vi är alltid öppna för att testa nya produkter för våra nyfikna och kunniga kunder.  

Man kanske kan se sneakers auktionerade här i framtiden?

“Det vet man aldrig”, säger Marcus skrattandes.

Kan exklusiva släpp som denna leda till att ni kommer ta fler produkter som är streetwear relaterade?

Självklart, vi tar in det om efterfrågan finns. Det måste vara unika eller exklusiva plagg och mer high end för att det ska gå men, absolut!

Hur går man tillväga för att auktionera de till er?

Först och främst kontaktar man oss, antingen så kan man komma in och besöka oss eller att man e-postar. Kommer man in med ett föremål så föreslår vi ett utropspris och kunden sätter ett lägsta pris som den accepterar att sälja produkten för. Jag och mina kollegor undersöker först objekten för att se om produkten är äkta och att alla certifikat finns, som kvitton och proveniens. Idag så är marknaden stor när det kommer till att framkalla kopior och då blir det ännu viktigare att köpa och sälja hos auktoriserade auktionshus. Om vi inte kan säkerställa dess äkthet så avböjer vi uppdraget att sälja helt enkelt.

Vad är din favorit streetwear märke?

Supreme!, säger han skrattandes, “Jag är dock ingen streetwear fantast själv även om jag uppskattar samarbeten som dessa.”

Vilket sneaker märke är din favorit? 

Nike, men jag måste även säga Axel Arigato. De är riktigt snygga, enkla och det är något jag har på mig på fritiden.

Auktionen hittar du på Bukowskis.com och i Almas lokaler på Nybrogatan 8 i Stockholm. Produkterna visas exklusivt den kommande veckan under Torsdag och Fredag klockan 11:00-18:00. På lördag visas produkterna mellan 11:00 – 17:00. Auktionen avslutas 22 och 23 oktober.