Alexandre Mattiussi.

Innan Alexandre Mattiussi skapade klädmärket AMI så studerade han på Duperré School of Applied Arts i Paris sedan där efter jobbat i design teamen för Dior homme, Marc Jacobs och Givenchy.

Han berättar att under den tiden lärde han sig att skapa kollektioner. Vi jobbade mycket med prisbilden, priset är viktigt även om det är så man jobbar med lyxiga klädmärken, inte bara kostaderna för material utan hålla reda på kostaderna för hela processcirkeln berättar Alexandre Mattiussi.

Hans egna klädmärke AMI sålde skjortor innan det blev de klädmärke den är idag. Alexandre Mattiussi styrde bolaget själv och sålde runt 800 skjortor per säsong. 2002 valde han att lägga ner verksamheten då den inte var tillräckligt organiserad för att kunna växa och strax där efter började han jobba på Givenchy.

Ungefär ett årtionde senare bestämmer han sig för att ge AMI en andra chans, den här gången med en mycket tydligare marknadsposition att vara ett prisvärd lyxmärke.

Startpunkten var när han jobbade i dessa modehus och skapade kollektioner med kashmir tröjor för 2.000€ och designade plagg för 1.000€ och mer, då han insåg, “Jag själv som designar dessa unika, kreativa, lyxiga plagg bör vara den som har råd att bära dem”. Det var där startpunkten blev för Alexandre Mattiussi att för andra gången ge sig själv en chans att lyckas.

Idag är AMI ett internationellt märke med butiker i Paris, London, Tokyo och Hong Kong där dem erbjuder sina kunder en stilren och omfattande garderob som gränsar mellan både avslappnad och elegans.

 

AMI som har betydelsen vän på franska.